По случая са задържани двама украински граждани, като единият от тях

...
По случая са задържани двама украински граждани, като единият от тях
Коментари Харесай

Двама украинци задигнаха около 100 хил. лв. от частен дом в Бургас

По случая са арестувани двама украински жители, като единият от тях е със статут на емигрант. От прокуратурата в Бургас вършат следствие за осъществената кражба от украинците в огромни размери.

 

Кражбата е осъществена от частен парцел и откраднатите движимости са на стойност около 100 000 лв.. Откраднати са разнообразни валути и златни украшения.

 

" За този тип закононарушение се плануват от 3 до 15 години затвор. Може да бъде отнето и половината от имуществото на причинителите на действието ", съобщи прокурор Мария Маркова.

 

" Единият от причинителите е в България със фамилията си от юли месец и живеее в град Бургас със статут на краткотрайна протекция. Вторият е тук също от юли месец и живе в Несебър. Придвижват се с два автомобила с украинска регистрация. Единият от тях има няколко излизания в посока Румъния ", сподели шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас господин Калоянов, представен от " Дарик ".

 

По думите на органите на реда двамата са осъждани и престъпно проявени на територията на Украйна за голям брой закононарушения. Част от тях са за обири, увреждане на имущество в огромни размери и противодействие против органите на властта.

 

" Те са употребили ръкавици и всички нужни ограничения, с цел да не оставят следи. Намерени са голям брой уреди за отключване и разтрошаване на порти (общо 135 уреда) на територята на 3 адреса в област Бургас.

 

Установени са 118 000 $, към 40 000 евро, 20 000 лв. и други типове валута. Разследването е в самото начало и произходът им се обяснява. Тези суми се съхраняват в двете квартири, които те населяват, както и на територята на трети парцел, който е на украинска гражданка ", обявиха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР